Koga ovdje muči glupost? Pardon, neznanje?

Koga ovdje muči glupost? Pardon, neznanje?

Evo se razne udruge, vođene katoličko-kršćanskom mišlju, bune protiv legitimne i legalne borbe manjine za svoja prava. Jer, kao, to je razvrat, destrukcija, bolest. E pa, tukci moji vjernički, nije.

Prvo, nisam biolog pa postoji mogućnost da griješim. Uzmite ovo kao moj pokušaj racionalnog rasuđivanja.

Ljubav, nije ništa apstraktno, transcedentalno, natprirodno. Naprotiv. Ljubav je, kao svaka druga emocija, reakcija na razne podražaje, a najviše one kemijske. U prirodi, "normalna", standardna reakcija je mužjak/testosteron <–> ženka/estrogen, prilikom čega se oslobađaju neuroprijenosnici i neuropeptidi koje poznajemo kao dopamin, adrenalin, endorfin i enkefalin, te stvaraju u mozgu osjećaj ugode. Onako, uličnim žargonom rečeno, ljubav je jedan od prirodnih tripova uzrokovan legalnim drogama koje proizvodi naše tijelo. U prirodi, naravno postoje odstupanja. Kod svih životinja, pa tako i čovjeka dogodi se da receptori reagiraju samo na podražaje istog spola. To odstupanje je sasvim normalno i prirodno. Ne radi se o patologiji, bolesti, razvratu, ni tome slično.

Pojava homoseksualnosti u povijesti nije ništa novo. Postoji vjerojatno otkad postoji i homo sapiens (čak i dulje). U pisanim izvorima poznati su iz doba Sumerana i Hetita. U antičkoj Grčkoj svima je poznat otok Lezbos, dio sveopće svjetske kuture. U rimsko doba, bili su dozvoljene civilne homoseksualne zajednice. U sličnima su živjeli i neki carevi. Neka plemena američkih Indijanaca poznaju i priznaju pravo svojih članova da žive kao suprotan spol (dok god se ne predomišljaju) i cijenjeni su članovi zajednice. U srednjem vijeku i kasnije, homoseksualnost je bila sveprisutna na raznim dvorovima diljem cijele Europe, pa i šire. I eto, vidi čuda, još ovaj svijet nije propao. Niti ga je kakav nepostojeći čiča, iliti bog, uništio.

Dakle, što nam to govori o kršćano-fašistima? Kakav je zaključak? U psihologa ili psihijatra na liječenje ili reprogramiranje bi trebali oni! Oni su ti koji imaju problema sa stvarnošću te je ne prihvaćaju. Ipak, vjeruju u bajke i priče za malu djecu napisane prije 3000(!) godina. Jer, kako vi to dobro znate (ili bi bar trebali), Biblija o tome govori samo jedva nekoliko puta što u Starom, što u Novom zavjetu, a Isus, čije bi učenje trebalo biti temelj njihovog svjetonazora, NIKAD.

No, dobro, nisu ni oni krivi, ipak su samo produkt jednog bolesnog društva koje je doživjelo radikalne i prebrze promjene s početka 90-ih. Kad se prešlo iz totalitarnog režima u kojem smo svi bili jednaki u totalitarni režim u kojem si vrijedio samo ako si Hrvat, katolik i ako praviš djecu. Režim koji je uvelike bio potpomognut religijskim institucijama koje su u to vrijeme dobile svoje slobode, tj. puštene su s lanca. Nažalost, one danas iskorištavaju i zloupotrebljavaju te iste slobode u pokušajima da ih uskrate gotovo svima koji ne misle kao oni. I tako se naš kler danas brine o moralu, a upravo su oni ti čiji se moral sve češće dovodi u pitanje. I baš oni da se brinu o obitelji, braku i potomstvu, a gle čuda, sami tome ne doprinose. I opet, tko je ovdje lud?

Vidite, dragi moji katolici, muslimani, Židovi i ostali bogoljupci: homoseksualnost jest dio prirode i ne ugrožava naš moral, preživljavanje vrste, i sl. Stanovnika svijeta je, usprkos homoseksalcima, svakim danom sve više i više. Nisu LGBT osobe problem našeg društva i napretka. Vi ste! Vaša vjerska zatucanost i konjski pogled na svijet.

Posted in Kolumne, Luka Baričić.